Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggformar med filodeg och forellrom

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Läckra och frasiga formar med lyxig topping och en dijonnaise med smak av sherry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt med smör. Skär ut bitar, ca 10x10 cm, av filodegen. Smält smöret, pensla filodegsarken med smör och lägg 3-4 små blad av degen i varje hål. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv osten. Fyll i äggstanning i varje hål och strö över lite av osten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills äggstanningen stannat.
  3. Dijonnaise: Vispa ihop äggulor, sherryvinäger och senap. Droppa i oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Tillsätt salt.
  4. Skär laxen i strimlor. Lägg en bit lax i varje filodegsbakelse. Toppa med forellrom, dijonnaise, rucola och några kvistar färsk timjan. Servera resten av dijonnaisen i en skål bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.