Läckra och frasiga formar med lyxig topping och en dijonnaise med smak av sherry.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en muffinsplåt med smör. Skär ut bitar, ca 10x10 cm, av filodegen. Smält smöret, pensla filodegsarken med smör och lägg 3-4 små blad av degen i varje hål. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv osten. Fyll i äggstanning i varje hål och strö över lite av osten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills äggstanningen stannat.
- Dijonnaise:
Vispa ihop äggulor, sherryvinäger och senap. Droppa i oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Tillsätt salt.
- Skär laxen i strimlor. Lägg en bit lax i varje filodegsbakelse. Toppa med forellrom, dijonnaise, rucola och några kvistar färsk timjan. Servera resten av dijonnaisen i en skål bredvid.
Publicerat den
21 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar