Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär

 
Skriv ut

Underbar äggfri cheesecake med en lite vuxnare smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kexen i en matberedare tills det blir smulor. Tillsätt smält smör och pressa ut degen i en pajform.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och kör dem i matberedaren tills konsistensen påminner om grovmalet kaffe. Blanda ner philadelphiaost i chokladen och rör tills smeten är slät.
  3. Vispa grädden till ett fast skum och vänd försiktigt ned den i ostsmeten. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylskåpen i minst 3 timmar.
  4. Blanda blåbär, socker och konjak i en kastrull. Låt blandningen koka på medellåg värme i några minuter. Häll varm sås över cheesecaken vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.