Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österrikisk ägglikör

(1 kommentar)  
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Enkel att göra och har lång hållbarhet. Behöver ca 2 veckor på sig att utveckla smaken. Förvaras i kyl och flaskan ska skakas lite då och då. Blir tjock till att börja med, sjunker ihop allteftersom den skakas. Är mycket uppskattad av alla vuxna i min familj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt.
  2. Blanda noga med 5 dl grädde (ej vispad) och ca 40 % sprit.
  3. Personligen tycker jag det blir godast med vit rom men det går också bra med vodka, brännvin special eller konjak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • busan37 29 april 2008

    Så himla gott. Jag gjorde en laktosfri variant, smakar lika gott som köpt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.