Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors äggost

(3 kommentarer)  
Mormors äggost Mormors äggost
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett recept från västkusten, men för att kunna göra detta måste man nästan ha en form. Det är en plåt- eller träform med hål i så att vasslan kan rinna ur. Vasslan går även utmärkt att använda att baka på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp äggen i en tjockbottnad kastrull. Häll i mjölken och låt smeten under konstant omröring värmas upp tills den börjar skära sig. Den får EJ koka!!
  2. Ta av kastrullen från plattan när den börjar skära sig och låt den stå med locket på i 10 minuter, tills den vasslat sig.
  3. Ta upp ostmassan och lägg den i formen, strö socker mellan varven och låt sedan kakan stå kallt några timmar tills vasslan runnit av.
  4. Servera med björnbärssylt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ElinAnker 15 januari 2011

    Lyckades ta av den från plattan i perfekt tid. Beviset var omdömena: "Högsta betyg" och "Den godaste äggosten jag ätit, någonsin":

  • TheenD 25 oktober 2011

    Ägg och mjölk ska värmas upp men när ska man ha i grädde och fil?

  • Pennylane1 7 november 2011

    Finns även plastformar numera!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.