Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gustavs äggost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bohuslänsk äggost utan fil, men med ättika

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjölk, ägg och ättika ordentligt i en kastrull. Värm blandningen tills den sjuder. Passa så det inte bränner vid. Lägg på ett lock och låt massan stå till dess den delat på sig. Ta upp massan med en hålslev och varva med socker i en äggostform.Ställ i kylskåp några timmar. Vänd sen upp den försiktigt på ett fat och servera med en god sylt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nerofors 10 januari 2011

    verkar hur läskigt som helst!! så måste testas!!! går de bra med en vanlig form, en sån som är av gummi/plast? (:

  • maripili 15 juli 2012

    Tack för recept . SUPER:

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.