Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggrätt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God påskig rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hårdkoka äggen i 10 min. (8 st ägg) Dela äggen i halvor och gröp ur gulan. Blanda gulorna med smör i en skål, tillsätt grädden eller mjölk så att det blir krämigt. Peppra, salta. Rör så att allt blandas väl, sätt tillbaka äggkrämen i halvorna.
  2. Smörj en eldfast form, ställ halvorna i formen med snittytan nedåt. Ställ den varmt.
  3. Gör en vit sås på 6 msk vetemjöl, 8 dl mjölk. Koka i 8-10 minuter. Blanda i den överblivna äggkrämen. Såsen får ej koka upp den skär sig då. Slå såsen över ägghalvorna. I ugn 200 grader ca 15 minuter så det får lite färg. Servera med en god helgskinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.