Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julpaj med skinka och Västerbottensost

 
Skriv ut

Bjud den gärna på julbordet eller som huvudrätt med en matig sallad - mycket att göra vid jul använd färdig pajdeg - snabbt och gott blir det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Ugn 210 grader. ** Ugn 180 grader.
  2. Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg.
  3. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i en timma.
  4. Kavla ut degen och bred ut den i en pajform med en diameter på 24–26 cm. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel.
  5. Ställ in formen i frysen i 15 minuter.
  6. * Grädda pajskalet i ugnen i 210 °C i ca 10 minuter.
  7. Lägg i fyllningen i pajskalet.
  8. Vispa ihop äggen, Milda mat & visp och peppar. Smält Knorr Fond ”Du Chef” i mikrovågsugnen i 10 sek. eller på spisen. Mixa ihop allt med hjälp av en stavmixer och häll äggstanningen i pajskalet.
  9. ** Sänk ugnstemperaturen till 180 °C.
  10. Grädda pajen i ca 25-35 minuter eller tills den har stelnat i mitten. Täck pajen med aluminiumfolie om den får för mycket färg.
  11. Låt pajen vila något innan servering.
  12. Tips: Servera gärna med en matig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.