Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön kålpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Något nytt, grönt och gott på bordet? Jag föreslår en paj med grönkål, rödlök och cheddar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Fyllning: Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten några min. Låt den rinna av. Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Vispa ihop ägg, grädde, och mjölk.
  6. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  7. Lägg grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över valnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
  8. Servera med en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.