Något nytt, grönt och gott på bordet? Jag föreslår en paj med grönkål, rödlök och cheddar.
Instruktioner
- Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyllning:
Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten några min.
Låt den rinna av.
Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Vispa ihop ägg, grädde, och mjölk.
- Förgrädda pajskalet ca 10 min.
- Lägg grönkålsblandningen och osten i pajskalet.
Häll över äggstanningen och strö över valnötterna.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
- Servera med en blandad sallad.
Publicerat den
6 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar