Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- paj med skinka och korv

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En matig paj som är utmärkt när du har mycket rester kvar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Smält smöret i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop ägg och grädde. Häll allt i den varmapajformen ochn grädda tills den svält upp och fått fin färg och är torr.
  2. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg svampen i upphettad stekpanna och låt vätskan koka bort. Tillsätt en klick smör och fräs svampen några minuter, ta upp den ur stekpannan.
  3. Stek löken i resten av smöret. Tillsätt vattnet och låt småputtra tills all vätska kokat in.
  4. Hacka under tiden gräslöken ganska fint. Rör ner den just innan löken är färdig. Fräs korv och skinka några minuter.
  5. Vispa samman ägg och grädde, salta och peppra. Fördela korv, skinka och lökblandningen i pajskalet. Häll över äggstanningen och fortsätt att grädda i ca 20-25 minuter tills fyllnignen har stannat.
  6. Servera kärna några skivade tomater och gurkskivor till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • lalle45 15 juli 2010

    mmmm väldigt god och matig paj,uppskattat som kvällsmat till mig o mina grabbar... :)

  • bp72 1 augusti 2010

    En smakrik och god LCHF- paj.

  • lena4 14 mars 2012

    Bra recept. Att ta vara på rester, tog kvarbliven köttfärsröra istället för skinka. Mycket bra blev det. Kommer jag att göra igen. Värt en femma i betyg.

  • EvaMaria67 9 maj 2012

    Hej! Undrar bara över att det står att det även ska vara korv i men korven står inte nämd i receptet! Vilken typ av korv och hur mycket?

  • evaldo 9 maj 2012

    DU TAR SOM DU SJÄLV TYCKER.

  • evaldo 9 maj 2012

    Du tar hur mycket eller lite som du själv tycker när det gäller korv,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.