En matig paj som är utmärkt när du har mycket rester kvar i kylen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Smält smöret i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop ägg och grädde. Häll allt i den varmapajformen ochn grädda tills den svält upp och fått fin färg och är torr.
- Ansa svampen och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg svampen i upphettad stekpanna och låt vätskan koka bort. Tillsätt en klick smör och fräs svampen några minuter, ta upp den ur stekpannan.
- Stek löken i resten av smöret. Tillsätt vattnet och låt småputtra tills all vätska kokat in.
- Hacka under tiden gräslöken ganska fint. Rör ner den just innan löken är färdig. Fräs korv och skinka några minuter.
- Vispa samman ägg och grädde, salta och peppra. Fördela korv, skinka och lökblandningen i pajskalet. Häll över äggstanningen och fortsätt att grädda i ca 20-25 minuter tills fyllnignen har stannat.
- Servera kärna några skivade tomater och gurkskivor till.
Publicerat den
14 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmmm väldigt god och matig paj,uppskattat som kvällsmat till mig o mina grabbar... :)
En smakrik och god LCHF- paj.
Bra recept. Att ta vara på rester, tog kvarbliven köttfärsröra istället för skinka. Mycket bra blev det. Kommer jag att göra igen. Värt en femma i betyg.
Hej! Undrar bara över att det står att det även ska vara korv i men korven står inte nämd i receptet! Vilken typ av korv och hur mycket?
DU TAR SOM DU SJÄLV TYCKER.
Du tar hur mycket eller lite som du själv tycker när det gäller korv,