- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här läckra äggstanningen med de stuvade champinjonerna hör våren till. Krämig och god.
Instruktioner
- Ugn 175 grader
Äggstanning:
Koka upp mjölken och låt den svalna. Detta för att slippa en blåsig äggstanning.
Vispa äggen lätt och blanda sedan ner mjölken och saltet.
Häll allt i en smord form som ställs i vattenbad och gräddas ca 40 minuter eller tills äggstanningen stannat.
- Gräddstuvade champinjoner:
Skiva de ansade champinjonerna och fräs dem i smöret. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt stuvningen småkoka så att den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
- Avnjutes till en knaprig, blandad sallad eller bara som den är, serverad med knäckebröd.
Publicerat den
23 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
gjorde min egna svampstuvning men använde mig av ditt recept på stanningen.. den blev mycket uppskattad av både oss och alla våra gäster tack för receptet