Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggtoddy cheesecake med romsås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Absolut den godaste efterrätt jag smakat på, tummen upp från familjen. Visst skall den stå över natten i kylen men värd varje minut att vänta på. En riktig femetta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa digestivekex med 1 tsk malen kanel, till det är smulor. Blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten på en for med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.
  2. Lägg cremeosten i en skål, blanda i socker och vispa med en elvisp tills man får en slät massa, tillsätt ägg en åt gången, under fortsatt vispning. Tillsätt grädde,rom,muskot,nejlika och återstoden av kanelen. Vispa tills allt är riktigt blandat. Häll smeten över kexen i formen, sätt in i ugn i ca 40 minuter.
  3. Under tiden vispa ihop creme fraiche,vanilextrakt och de 2 msk strösockern. Bred blandningen över cheesecakan och sätt in den i ugnen 10 min till. Släck ugnen, men låt kakan vara kvar i ugnen ca 1 timma. Ta ut kakan från ugnen, låt den kallna. Täck över den med plastfolié ställ den i kylen över natten.
  4. Romsås: Blanda i en kastrull muscovadosocker, kanelstång, den delade vaniljstången och vaniljfröna, tillsätt 80 ml vatten. Låt den bli varm på medelvärme och rör hela tiden till allt socker har smällt, låt den bli ljus gyllenfärgad. Ta kastrullen från plattan. Rör nu i sakta under omrörning i den tunna grädden, rom och citron saft. Sätt den tillbaka på plattan och låt den småkoka tills den tjocknar någott. Låt den kallna. Servera äggtoddy cheesecake med romsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.