Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggvåfflor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Så frasiga och goda så de bara smälter i munnen. Detta är en stor sats med smet, om man är vrålhungrig och bara ska äta våfflor, så räcker det till 2 vuxna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ta fram tre skålar. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål nummer ett. Separera äggen Vispa äggulor och mjölk i skål nummer två. Rör ner de uppvispade äggen i mjölblandningen och rör ut det till en jämn smet. Tillsätt det smälta margarinet i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum i skål nummer tre, och vänd varsamt ner det i våffelsmeten.
  2. Grädda i våffeljärn och servera tillsammans med vispad grädde och valfri sylt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • macke63 25 mars 2010

    Bästa våfflorna jag ätit :-)

  • catarina70 27 mars 2010

    Kanonrecept, fungerar även att byta ut mjölken mot kokosmjölk och smör mot mjölkfritt margarin för oss som är mjölkproteinallergiker

  • capital_jay 9 november 2010

    Bytte ut vetemjölet mot siktat dinkel och grahamsmjöl! :) Det funkade också jättebra. Tack för ett enkelt å smarrigt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.