- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Kan göras med all slags kött, fisk och skaldjur Helt efter eget tycke. Det viktiga är att allt lagas i en riktig paellapanna som inte diskas mellan de olika momenten förutom blåmusllorna . Andra pannor gör också men lite svårare.
För fler portioner öka mängden av allt men komihåg att tillsätta rätt mängd vätska för riset.
Instruktioner
- Börja med att hacka lök, vitlök, samt en paprika fint.
- Riv tomaterna på ett rivjärn.
- Rosta de övriga tpaprikorna på öppen låga eller i ugn på 230 grader tills de är svarta. Lägg i bunke, plasta och låt stå i 5 min. Skala, kärna ur och skiva i 5mm tjocka strimlor.
- fräs 1 vitlöksklyfta samt 1 hackad gul lök i hög kastrull, tillsätt blåmusslorna och häll över 3 dl vitt vin.
täck med lock och låt sjuda i ca3 min tills musslorna har öppnat sig.
- kontrolera att musslorna har öppnat sig, Kasta de som inte har gjort det.
- Fräs lök och vitlök i 1 Msk olja tills gyllenbrunt, lägg upp i separat bunke
- Fräs Burkmusslorna och de frysta räkorna i ca 1 min, lägg undan dom
- Fräs skaldjursmixen (i mer olja om behövs)och krydda med ca1 Tsk paprikapulver. lägg undan i separat skål.
- Bryn Tigerräkorna i samma panna, lägg undan dom till garnering.
- Bryn kycklingen och karre i samma panna tills de är gyllenbruna, strö på ca 2 Tsk paprikapulver samt salta och peppra efter smak.
- pressa saften av en citron över köttet och kycklingen.
- Tillsätt ca 3 dl köttbuljong och låt skjuda till västkan nästan kokat bort
- tillsätt de rivna tomaterna samt lök och vitlök, rör om och låt puttra i 5 min.
- Tillsätt 15dl vatten samt skaldjursmixen
lägg i riset .
tillsätt 2 påsar saffran och rör om, låt puttra i 10 min
Blanda i de gröna ärtorna, burkmusslorna och frysräkorna. och låt puttra i 5 min.
Smaka om mer salt/peppar behövs
När nästan all vätska har absorberats, dekorera med blåmusslorna samt tigerräkorna och paprikaskivorna i ett fint mönster. Täck med folie och låt puttra tills vätskan har absorberats.
Tillsätt mer vatten/buljong om det har kokat tort utan att riset är klart
Publicerat den
1 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar