Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta paella från Mallorca

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kan göras med all slags kött, fisk och skaldjur Helt efter eget tycke. Det viktiga är att allt lagas i en riktig paellapanna som inte diskas mellan de olika momenten förutom blåmusllorna . Andra pannor gör också men lite svårare. För fler portioner öka mängden av allt men komihåg att tillsätta rätt mängd vätska för riset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka lök, vitlök, samt en paprika fint.
  2. Riv tomaterna på ett rivjärn.
  3. Rosta de övriga tpaprikorna på öppen låga eller i ugn på 230 grader tills de är svarta. Lägg i bunke, plasta och låt stå i 5 min. Skala, kärna ur och skiva i 5mm tjocka strimlor.
  4. fräs 1 vitlöksklyfta samt 1 hackad gul lök i hög kastrull, tillsätt blåmusslorna och häll över 3 dl vitt vin. täck med lock och låt sjuda i ca3 min tills musslorna har öppnat sig.
  5. kontrolera att musslorna har öppnat sig, Kasta de som inte har gjort det.
  6. Fräs lök och vitlök i 1 Msk olja tills gyllenbrunt, lägg upp i separat bunke
  7. Fräs Burkmusslorna och de frysta räkorna i ca 1 min, lägg undan dom
  8. Fräs skaldjursmixen (i mer olja om behövs)och krydda med ca1 Tsk paprikapulver. lägg undan i separat skål.
  9. Bryn Tigerräkorna i samma panna, lägg undan dom till garnering.
  10. Bryn kycklingen och karre i samma panna tills de är gyllenbruna, strö på ca 2 Tsk paprikapulver samt salta och peppra efter smak.
  11. pressa saften av en citron över köttet och kycklingen.
  12. Tillsätt ca 3 dl köttbuljong och låt skjuda till västkan nästan kokat bort
  13. tillsätt de rivna tomaterna samt lök och vitlök, rör om och låt puttra i 5 min.
  14. Tillsätt 15dl vatten samt skaldjursmixen lägg i riset . tillsätt 2 påsar saffran och rör om, låt puttra i 10 min Blanda i de gröna ärtorna, burkmusslorna och frysräkorna. och låt puttra i 5 min. Smaka om mer salt/peppar behövs När nästan all vätska har absorberats, dekorera med blåmusslorna samt tigerräkorna och paprikaskivorna i ett fint mönster. Täck med folie och låt puttra tills vätskan har absorberats. Tillsätt mer vatten/buljong om det har kokat tort utan att riset är klart

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.