Älg ytterlår recept

Laddar...
Din sökning gav 17 träffar

Tjälknöl

Av de lite grövre bitarna på älgen - benfri högrev, innan- eller ytterlår steker du en tjälknöl. Köttet måste vara fryst när du ställer in det i ugnen och temperaturen ska vara låg. Den låga temperatu..


Boeuf Bourguignon

Så suveränt god. Blev en favorit hos oss med en gång. Låt dock grytan stå 1dygn innan man njuter av den, vilka otroliga smaker. Vi använde oss av älgkött, och vinet Umbala. Hur gott som helst.


Kalops

Ca 1kg nötkött med ben eller ca: 600g benfritt nötkött av bringa, rev, märgpipa, ytterlår eller grytbitar. Älg och renkött kan tillagas på samma sätt.

Egen älgskav
Egen älgskav

Jag köper aldrig färdig skav utan gör från grunden - skaver av bitar från frusen köttbit. Jag gillar vilt och förstärker därför smaken med sådana kryddor. Det här ska göras med riktig grädde och koka ..


Älgstek
Älgstek

Kommer inte ihåg var jag fick tag i receptet. Men vet att det var längesen. Gott var det i alla fall tyckte jag.


Älggryta på Lennarts vis
Älggryta på Lennarts vis

Här kommer ännu ett recept på vilt. Den här gången i form av en gryta med en härligt mustig sås med smak av calvados och mögelost.


Bräserad älgstek med grönsaker
Bräserad älgstek med grönsaker

1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Salta och peppra, bryn köttet runt om i en stekgryta. Ta upp köttet. 3. Skala och hacka lök, skala och tärna palsternacka, rotselleri och morötter. Fräs grönsaker och..


Mustig viltgryta
Mustig viltgryta

Grytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska kokas länge.Viltgömma
Viltgömma

En bra bjudrätt för många. Godast om man kan skava köttet tunnt. Jag brukar göra denna rätt på älgkött men går lika bra med annan vilt eller fransyska på nöt