Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad älgstek med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. 2. Salta och peppra, bryn köttet runt om i en stekgryta. Ta upp köttet.
  3. 3. Skala och hacka lök, skala och tärna palsternacka, rotselleri och morötter. Fräs grönsaker och champinjoner i stekgrytan. Häll på vinet och låt det koka in nästan helt.
  4. 4. Lägg i köttet, häll på vatten och smula i buljongtärningen. Låt koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Låt bräsera med lock i mitten av ugnen 1?2 timmar.
  5. 5. Under tiden; skålla och skala tomaterna. Skär kronärtskockorna i mindre bitar och koka dem hastigt i vatten i en kastrull, skölj i kallt vatten. Fräs dem i olja i en stekpanna med tomaterna. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. 6. Ta upp köttet med hålslev när det är riktigt mört. Sila av grönsakerna från buljongen och spara dem till servering. Red buljongen med maizena eller arrowrot.
  7. Servera köttet i skivor med grönsakerna från bräseringen, kronärtskockorna och tomaterna samt potatispuré eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.