Rör samman älgfärsen med osten och 1 msk fond
samt salt, peppar,potatismjöl, ägg och vatten.
Forma till biffar och stek på medelvärme tills de blivit genomstekta, knaperstek baconet i bitar.
Slå i champinjonerna i stekpannan och tillsätt resten av fonden och matlagningsgrädde, låt puttra en liten stund på svag värme.
servera med potatismos och det knaperstekta baconet.
En jätte god maträtt. Även de som sade sig inte tycka om viltsmak tyckte det var jätte gott och tog till sig en andra gång.
mini082 april 2009
Jättegott! Vi hade inte ingredienser till sås och tillbehör och så bytte vi ut vb-ost mot prästost men det blev supersmaskigt. Vi åt kokt pressad potatis till.
heididiane2 november 2012
Jättegott, men för salt sås i min smak annars gjorde jag fel. Nästa gång kommer bacon att tillsättas precis före servering.
dolores14 oktober 2015
jättegott, tog dock en halv msk senap och en halv msk fond till såsen.Perfekt.
En jätte god maträtt. Även de som sade sig inte tycka om viltsmak tyckte det var jätte gott och tog till sig en andra gång.
Jättegott! Vi hade inte ingredienser till sås och tillbehör och så bytte vi ut vb-ost mot prästost men det blev supersmaskigt. Vi åt kokt pressad potatis till.
Jättegott, men för salt sås i min smak annars gjorde jag fel. Nästa gång kommer bacon att tillsättas precis före servering.
jättegott, tog dock en halv msk senap och en halv msk fond till såsen.Perfekt.