- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Idag satt den. Skogens konung fick sällskap av en underbar sås på fläderblomssaft ackompanjerad med rårörda lingon och bakad båtpotatis och rödlök.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Blanda älgfärsen med 1 dl grädde, 1 ägg, 2 mortlade enbär och 3 msk ströbröd. Salta och peppra färsen. Låt vila. Klyfta, eller om du hellre vill kalla det båtar, 8 potatisar och 4 rödlökar. Baka potatis och lök i ugnsfast form i olivolja och flingsalt cirka 20 minuter. Under tiden gör du såsen och de rårörda lingonen.
- Till såsen finhackar du en schalottenlök och fräser i smör. Tillsätt 1 dl koncentrerad fläderblomsdryck och 2 msk kalvfond. Låt koka upp och fyll på med 3 dl grädde. Red av såsen med 2 msk mascarpone eller annan mjukost. Smak av med salt och peppar. Låt sjuda till lagom konsistens. Lägg 100 g frusna lingon i en kastrull tillsammans med ½ dl strösocker. Värm under omrörning tills sockret smälter. Låt vila. Forma färsen till 8 biffar och stek i smör. Klart.
Publicerat den
23 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar