Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar med fläderblomssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Idag satt den. Skogens konung fick sällskap av en underbar sås på fläderblomssaft ackompanjerad med rårörda lingon och bakad båtpotatis och rödlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda älgfärsen med 1 dl grädde, 1 ägg, 2 mortlade enbär och 3 msk ströbröd. Salta och peppra färsen. Låt vila. Klyfta, eller om du hellre vill kalla det båtar, 8 potatisar och 4 rödlökar. Baka potatis och lök i ugnsfast form i olivolja och flingsalt cirka 20 minuter. Under tiden gör du såsen och de rårörda lingonen.
  2. Till såsen finhackar du en schalottenlök och fräser i smör. Tillsätt 1 dl koncentrerad fläderblomsdryck och 2 msk kalvfond. Låt koka upp och fyll på med 3 dl grädde. Red av såsen med 2 msk mascarpone eller annan mjukost. Smak av med salt och peppar. Låt sjuda till lagom konsistens. Lägg 100 g frusna lingon i en kastrull tillsammans med ½ dl strösocker. Värm under omrörning tills sockret smälter. Låt vila. Forma färsen till 8 biffar och stek i smör. Klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.