Denna rätt gör jag alltid när jag har tilldelats en älgfile vid jakten men ni kan även använda oxfile.
Till detta servera man gärna vin eller äpplecider.
Instruktioner
- Börja med att göra en kryddblandning av enbär, rosmarin och rosepeppar och kör detta i en mixer så att allt finfördelas.
- Lägg nu upp kryddblandningen på ett fat och tillsätt salt och svartpeppar.
- Bryn nu oxfilen på alla sidorna och sedan vänder ni den i kryddblandningen och lägger den i en ugnsfastform. ställ in den i ugnen på 125 grader och ta ut den när inner temperaturen är 60 grader. Då blir det en röd kärna i köttet.
- Lägg klyftpotatisen i en ugnsfastform och tillsätt lite margarin och citronsalt samt lite av kryddblandningen vänd runt i formen så att alla klyftor får lite av kryddblandningen.
Sät in i ugnen på 200 grader tar ca 1 timma innan klyftorna är mjuka och färdiga.
- Under tiden fräser ni trattkantarellerna i smöret och strö över mjölet, visspa sedan i vätskan lite isänder under omrörning.
Koka stuvningen på svag värme i 15 minuter.
- Servera nu allt med brysselkål och svartvinbärsgele
Publicerat den
28 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar