- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket lätt gryta att göra av älgkött. Kan serveras till vardag som fest.
Instruktioner
- Skär älgköttet i strimlor, tunna bitar, som skav.
Stek köttet tills det är mört, ca 30min-45min. Tillsätt vatten ca 4-5dl.
Skär och hacka löken och bryn det tillsammans med köttet. Skär baconet i små bitar. Häll i champinjoner och bacon i grytan.
Sätt ca 8-10 droppar soja och rör om.
Salta och peppra efter smak.
Sist lägger du i Creme Fraiche och Matlagningsgrädden, låt sjuda.
- kan med fördel serveras med ris (Jasmineris eller vanlig), macaroner eller potatismos. Servera gärna vinbärsgelè eller lingonsylt till.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
17 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar