Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket lätt gryta att göra av älgkött. Kan serveras till vardag som fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär älgköttet i strimlor, tunna bitar, som skav. Stek köttet tills det är mört, ca 30min-45min. Tillsätt vatten ca 4-5dl. Skär och hacka löken och bryn det tillsammans med köttet. Skär baconet i små bitar. Häll i champinjoner och bacon i grytan. Sätt ca 8-10 droppar soja och rör om. Salta och peppra efter smak. Sist lägger du i Creme Fraiche och Matlagningsgrädden, låt sjuda.
  2. kan med fördel serveras med ris (Jasmineris eller vanlig), macaroner eller potatismos. Servera gärna vinbärsgelè eller lingonsylt till.
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.