Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta

 
Älggryta Älggryta
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och väldig god gryta som passar bra att bjuda på eller bara vill ha något gott. Serveras gärna med ett gott vin till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Låt den puttra i ca 40 min.
  2. Tillsätt grädden, kantareller, soja, kryddor och maizena. Spara lite persilja som dekor till serveringen. Koka ihop ca 10 min.
  3. Passa på att koka riset samtidigt som grytan småkokar.
  4. Serveras med en god blandsallad med ex tomater el paprika. Avsluta med lite persilja på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.