Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta på nudelbädd

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sagolikt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i omgångar i smöret i en gryta. Salta och peppra under bryningen. Ta upp köttet och bryn grönsakerna. Häll ner vinet och låt koka ihop. Tillsätt viltfonden och tomatpuréen och lägg tillbaka köttet i grytan.
  2. Bind in kryddorna i en gasbinda och lägg i grytan. Låt grytan koka på svagvärme 45-60 minuter. När köttet är mört tar man upp det och kryddbindan.
  3. Kör resten i en mixer och tillsätt grädde för att få en mildare färg. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka köttbitarna i grytan. Koka tagliatellen enligt anvisningarna.
  4. Smaksätt med färsk malen peppar. Fräs basilika och lök hastigt i en panna. Lägg en pastabädd på en tallrik, häll köttet över och garnera med bacon, basilika och parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.