Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt älginnanlår med blandsvamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Skär köttet i långa breda bitar.
  2. 2. Blanda alla kryddorna och krossa dem till ett fint pulver i en mortel (eller mal dem i en kaffekvarn). Finhacka rosmarinen och blanda den med kryddpulvret. Salta köttet och rulla det i kryddblandningen. Rulla sedan in köttet i först plastfolie och sedan aluminiumfolie så att det ser ut som en smällkaramell. Tillaga köttet i ugnen. När köttets innertemperatur är 55° är det färdigt. Ta ut det ur ugnen och låt det vila i 10 minuter.
  3. 3. Stek baconet. Putsa svampen och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Stek svampen tillsammans med löken och vitlöken. Blanda svampröran med baconet.
  4. 4. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  5. 5. Skär köttet i längsgående skivor. Pensla skivorna med vinägrett, strö över svamp- och baconröran och toppa med ärtskott och sallad. Ringla över lite vinägrett och peppra efter smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.