Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torkat älgkött

 
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Mycket gott som pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

Gnid in det frysta köttet med salt. Låt tina i rumstemperatur. Köttet ställes sedan i kylskåp på ett fat utan att täckas över 3-4 dgr så att det får "torka" Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med svartpeppar och aromat (OBS: mängden krydda kan varieras efter önskemål.) Lägg köttet i en ugnsform. Lägg på en klick smör. Häll i lite vatten. Köttet öses med skyn varje 15-20 min tills köttet torkat efter ca; 4-5 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.