Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta från Härjedalen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god och smakrik gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet som kalopsbitar. Bryn köttet i en gryta i smöret. Pudra över mjölet och häll på vattnet, så mycket att det täcker köttet.
  2. Skala lök och morot och skär i bitar. Lägg ner i grytan och låt koka upp och skumma väl. Tillsätt salt och kryddor, krossa enbär och kryddpeppar lätt.
  3. Låt grytan koka sakta under lock tills köttet känns mört, ca 1 1/2 timme. Slå sen i grädden och tillsätt kantarellerna och låt koka ihop.
  4. Servera med kokt potatis, vinbärsgelé och smörgåsgurka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • solvik207 29 augusti 2010

    Hej! Kom över lite älgkött och provade detta racept förra vecka. Gjorde succe. Har annars haft en familj som inte gillat vilt. Men denna sats gick åt.... Skall garanteras göras igen! Sovlik

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.