- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En god och smakrik gryta.
Instruktioner
- Skär köttet som kalopsbitar. Bryn köttet i en gryta i smöret. Pudra över mjölet och häll på vattnet, så mycket att det täcker köttet.
- Skala lök och morot och skär i bitar. Lägg ner i grytan och låt koka upp och skumma väl.
Tillsätt salt och kryddor, krossa enbär och kryddpeppar lätt.
- Låt grytan koka sakta under lock tills köttet känns mört, ca 1 1/2 timme. Slå sen i grädden och tillsätt kantarellerna och låt koka ihop.
- Servera med kokt potatis, vinbärsgelé och smörgåsgurka.
Publicerat den
5 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Kom över lite älgkött och provade detta racept förra vecka. Gjorde succe. Har annars haft en familj som inte gillat vilt. Men denna sats gick åt.... Skall garanteras göras igen! Sovlik