God saftig gryta som sköter sig själv i ugnen
Instruktioner
- Låt lergrytan ligga i blöt några timmar innan den används. Den kan annars spricka.
- Blanda puré, vinäger, enbär, vitpeppar och olja till en marinad och lägg i en plastpåse. Lägg köttet i marinaden och låt det stå kallt ett par timmar. Vänd köttet ett par gånger under tiden i påsen.
- Skala och skölj morötterna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Putsa och skiva svampen och förväll den hastigt. Skala vitlöksklyftorna.
- Lägg köttet med marinad i lergrytan. Lägg i morötter, lök, svamp och vitlök, smula ner buljongtärningen och salta försiktigt. Rör om så att allt fuktas av marinaden. Lägg på locket och ställ grytan långt ner i den kalla ugnen. Sätt ugnen på 200 grader och låt grytan stå 2 timmar.
- Tag ut grytan ur ugnen och vänd köttbiten. Ställ tillbaka grytan i ugnen och låt den stå ytterligare ca 1/2 timme eller tills köttet känns mört. Smaka av.
- Servera med kokt eller pressad potatis och gröna bönor eller broccoli.
Publicerat den
9 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var en god älgstek vi fick idag. hade ingen äppelcidervinäger hemma utan tog balsam i stället. Vi äter ingen svamp här i huset så det hoppade jag över. Kanske tycker förstås att marinaden kunde ökas i mängden lite till. Men det får jag göra till nästa gång...Tack för ett gott recept..
underbart gott!!!!! tasck för receptet,, skickat vidare till en vän!
Otroligt gott och lätt att göra Köttet blev sååå mört, ja detta är en rätt som har kommit för att stanna hemma hos oss. Pojken vår på 15 månader, mumsade i sig moröttern som smakade väldigt gott. Tack!!
Mycket bra! Ska absolut göra det fler gånger!
Ska köttbiten tillagas hel i lergrytan eller skäras i grytbitar?