- Serverar: 60 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Vansinnigt goda om man gillar viltsmak. Såsen gör det lilla extra.
Instruktioner
- Skala och finhacka rödlöken. Mosa potatisen väl med en gaffel till ett klumpfritt mos.
Blanda de båda färserna med lök, potatis, ägg, kryddor och grädde. Arbeta ihop till en smidig smet.
Hetta upp oljan och smöret i stekpannan. Stek köttbullarna på stark värme i ca 5 min.
- Gräddsåsen:
Fräs mjöl och smör lätt utan att det får färg. Späd med grädden under uppkok och vispning. Tillsätt kalvfond, soja och gelé och låt såsen koka sakta 5-8 min. Smaka av med salt och en aning vitpeppar.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt goda köttbullar med smak av enbär. De får högsta betyg av mig och jag rekommenderar gärna detta recept!
Snart är det jul igen och då vankas det dessa Älgköttbullar hemma hos mig då enbärssmaken i kombination med vilt är helt enastående <3 <3 <3 Tack för godaste köttbullereceptet Ever! Det jag kommer ändra på i år, är att jag kommer ta en gul lök istället, då den röda löken blev blå, -grå,-grönaktig vid tillagningen (!?) och det såg lite trist ut... Önskar en skön adventstid/ Jeanette :)
Jättegoda