Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgleverpastej

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Till detta recept kan du använda all lever från vilt jag har även provat detta med lammlever och det blev samma goda pastej.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka eller kör i mixer följande ingredienser: Anjovisfiléerna, schalottenlökarna, vitlöken, rödpeppar och grönpeppar vilka ni först kärnar ur.
  2. Smula ner den torkade svampen i vispgrädden och låt detta svälla en stund.
  3. Skär nu levern i mindre bitar och mal den tillsammans med bacon i köttkvarnen.
  4. Lägg blandfärsen i en bunke tillsätt äggen, mjölet, salt, svartpeppar och mejram Blanda dett väl i matberedaren. Rör nu ner den malda levern och bacon samt scalottenlöken, anjovisfiléerna, Och grädden med svampen. Smält smöret låt svalna en stund och tillsätt även detta. Blanda nu allt väl i matberedaren.
  5. Dela upp smeten i 3 lika delar tillsätt vitlöken i en av delarna och rödpepparen och grönpepparen tillsammans i en av delarna.
  6. Fördela nu smeten i 6 st aluminiumformar storlek 500 ml Sätt dessa formar i en långpanna och fyllan den med vatten.
  7. Sätt in långpannan i ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen. Täck formarna med alluminiumfolie och grädda i 1 timma och 30 minuter. Tag bort alluminiumfolien efter 45 min så får älgleverpastejen en fin färg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.