Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgmoussaka LCHF

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En lite annorlunda moussaka med goda, mustiga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär aubergine i centimetertjocka skivor. Stek dem gyllene i olivolja och lägg på en tallrik. Hacka lök och vitlök fint och bryn i olivolja, lägg det sedan i en gryta. Bryn köttfärs och blanda i grytan tillsammans med löken och krossade tomater. Smaka av med salt och svartpeppar. Riv osten. Varva kött, aubergine och ost i lager i en gratängform.
  2. Blanda grädden med soyan och viltfonden och häll i gratängformen. Toppa med ett lager ost. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
  3. Servera med en sallad på gröna blad och eventuellt fetaost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.