- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Älgskav går att byta ut med renskav eller annat kött. Riktig höstmat som blir bäst på eget kött och hemplockad svamp.
Instruktioner
- Fräs kött och lök i lite matfett till det fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs svampen tills den "knäpper" i smör. Blanda ner kött och lök, strö över mjölet, rör om och späd med grädde och eventuellt lite vatten om det blir för tjockt.
- Skiva moroten tunt och lägg i grytan. Lägg i buljongtärning och krossade enbär, rör runt och låt puttra i ca 15 min. Klicka i gelén och rör ut den. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt, pressad potatis, potatismos eller råris och rårörda lingon eller rönnbärsgele.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar