Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Med rårörda lingon och honungsrostade rotfrukter samt gräddsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Bryn köttet i rikligt med smör, salta och peppra. Lägg köttet i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan mitt i ugnen. Stek till köttets innertemperatur är 55-60ºC. När det är klart låt vila inlindat i folie.
  3. Höj temperaturen i ugnen till 175ºC.
  4. Skala och skär rotfrukterna och 2 av lökarna i bitar. Lägg dem i en långpanna med oljan och honungen samt salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 30 min.
  5. Skala och skiva en gul lök och vitlöken, fräs det i en gryta med lite olja samt kryddorna. Häll på rödvinet och koka ner till hälften. Häll på fonden och reducera till lite mer än hälften. Tillsätt grädden. Koka till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.
  6. Rör lingonen med socker. Skär upp steken i skivor.
  7. Servera älgsteken med rotfrukter, gräddsås och lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.