Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och valnötskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

God kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kanel och rör ner i smeten. Rör i mjölken.
  3. Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar. Rör ner i smeten tillsammans med hackade valnötter och vaniljsocker.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, grädda i 1 timme och låt svalna.
  5. Blanda florsockret och vattnet. Bred glasyren över kakan och garnera med äppelklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.