Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel och aroniakaka

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket enkel, god och knaprig kaka. Går även att göra med enbart äppel, och andra bär i stället för aronia. Degen är en lös mördeg (ska vara lös!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ev. skala (om det är utländska äppel bör de nog skalas!) äpplena. Skiva dem tunt och sätt dem i en pajform eller i en mindre ugnsform. Häll på de putsade, sköljda bären.
  2. Smält smöret och blanda ihop pajingredienserna snbbt. Klicka ut degen över äpplena och aronia-bären. Grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg. Låt pajen svalna och sätta sig lite och servera sen med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.