Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel och dinkelkaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En spännande kaka som jag inte testat än, men verkar riktigt god. Dinkel brukar ha en lite nötaktig smak som jag tror passar äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och skär äpplena i stora bitar – behåll gärna skalet på. Smält smöret i kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta i vetemjöl blandat med bakpulver i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret och grädden. Häll i smord springform ca 26-28 cm i diameter. Lägg i äppelbitarna och grädda i 175 grader, ca 40-45 min. Känn med en sticka att kakan känns torr och fin i mitten. Glasyren läggs på när kakan stått ca 15 min i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.