Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfalu Äppelfalu
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En enkel och ganska snabblagad viktväktarrätt med "falukorv". Äpplet ger frisk smak. Mycket uppskattad och ganska mager middagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i tunna skivor (jämnt antal). Lägg hälften av skivorna i en ugnsfast form.
  2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och riv äpplena. Blanda lök, äpple, senap och dragon i en skål. Fördela röran på korvskivorna och lägg resterande skivor ovanpå.
  3. Rör ut tomatpurén med vatten. Bred detta över korven. Strö över riven ost och gratinera i 20-25 minuter tills osten fått färg. Strö över persilja.
  4. Servera med kokt potatis eller potatismos och råkostsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 5 september 2010

    Den här rätten gjorde jag till middag igår och den var jättegod. Smaskar inte alls "smalt". Till och med barnen vid bordet mumsade glatt på. Tack ska du ha!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.