Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstins stora äppelkaka

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

En maffig äppelkaka med mandel, kardemumma och kanel. Kakan är saftig och håller sig fint flera dagar. MUMS!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en 26 cm form med löstagbar kant. Stöt kardemumma i en mortel. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem i en bunke med socker, kanel och stött kardemumma.
  2. Rör smör och socker vitt och poröst. Blanda i äggen, ett i taget och rör mellan varje.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ned mjöl-blandningen i smeten. Riv mandelmassan grovt och bittermandeln fint och rör ner i smeten.
  4. Bred ut hälften av smeten i formen. Stick ner hälften av äppel-klyftorna och bred resten av smeten över. Fördela resterande äppelklyftor över. Strö på flagad mandel.
  5. Grädda ca 1 timme och 10 min på nedersta falsen i ugnen, täck eventuellt med bakplåtspapper om kakan ser mörk ut. Låt kakan kallna innan den serveras. Servera med punschgrädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.