Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk äppelkaka med kanel

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Äppelkaka och höst, det hör liksom ihop...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Kör smör, socker, salt och vaniljsocker smidigt i en matberedare eller i en bunke med användning av elvispen. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen mixar eller vispa med elvispen efter varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det tillsammans med mjölken. Kör eller vispa till en slät smet. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Dofta över kanel, eller blanda äppelklyftor och kanel i en bunke. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna ganska tätt. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Prova med en sticka att kakan är torr. Låt kakan svalna något innan du skär upp den. Kakan är god som den är, men kan även serveras med en god vaniljkräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.