En knaprig botten fylld med syrliga äpplen och en krämig och söt vaniljkvarg. En lätt och luftig njutning.
Instruktioner
- Blanda mjöl, salt och bakpulver. Blanda ner äggula och socker. Skär matfettet i bitar och blanda det med mjölblandningen. Blanda ner 1 msk vatten. Knåda snabbt ihop till en smidig deg. Slå in degen i plastfolie. Låt degen vila i kylen 1 timma.
- Dränk in russinen med rom. Skala, kärna ur och halvera äpplena. Skär smala skåror i äppelhalvorna. Blanda citronsaften med kanel och droppa över äpplena.
- Sätt ugnen på 200 grader. Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggulor, socker, kesella, vaniljsocker och crème fraiche väl. Vänd ner äggvitan i blandningen.
- Smörj formen. Tryck ut degen i formen. Baka i ugnen 10 minuter.
- Häll krämen i formen. Lägg i äpplen och russin. Baka i ugnen ca 25 minuter. Sikta över florsocker.
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar