Rör ner kokosflingor i smeten och du får säsongens godaste äppelkaka. Plussa på med lite hemlagad vaniljsås till - mums!
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kokos och det avsvalnade matfettet. Rör ner blandningen i äggskummet.
- Häll smeten i en smord rund form, ca 24 cm i diameter. Skala, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Skär dem i tunna klyftor. Stick ner äppelklyftorna i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 30 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta fröna. Lägg stång och frön i mjölk och grädde i en rostfri kastrull och låt det koka upp. Låt stå 15 minuter.
- Vispa ihop äggulor och socker. Slå den varma vaniljmjölken över äggvispet och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm till 85º under ständig omrörning med en träslev. Sila såsen genom finmaskig sil och kyl den snabbt i kallt vattenbad. Pudra äppelkakan med florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss.
- Tips!
Äggvitorna kan frysas in eller vispas till marängsmet. Smaklig måltid!
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Älskar kokos...så detta recept måste bara testas...återkommer efter testen.
Bakade denna goda äppelkaka i helgen den blev kanongod Uppskattades både av oss vuxna och barnen . Har hunnit göra 2 st under helgen
Toppen god äppelkaka. Den kommer jag att göra många gånger.
Mycket god variant av äppelkaka med kokos som ger en nästan "knäckig" smak. Dessutom mycket lättgjord.
God & enkel, kommer göras flera gånger... Även barnen åt!
Detta är mitt nya favoritrecept! Enkel att göra och hur gott som helst! :) Jag brukar dock ha "vaniljgrädde" till, grädde med vaniljsocker.
Gjorde den med glutenfritt mjöl, blev jätte saftig och god.
Det var en anurlunda äpelkaka . Den kommer vi baka flera gånger Mitt betyg är en stark femma Gott