- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det här är som en blandning mellan en mjuk kaka och en äppelpaj.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär äpplena i småbitar. Lägg i en kastrull tillsammans med sockret, vaniljsockret och kanelen. Värm upp under omrörning, tills äpplena blivit mjuka, ca 10-15 minuter.
- Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret.
Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda med socker och ägg mixen, och vänd sedan i mjölet.
Häll ut smeten i smörad och bröad form, och klicka sedan ut äpplet jämt över hela kakan.
- Baka i ugnen i ca 25 minuter, eller tills den ser ut att vara klar. Äpplebitarna kommer sjunka ned i smeten, och bidra till en god och saftig kaka.
Publicerat den
19 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar