Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är som en blandning mellan en mjuk kaka och en äppelpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär äpplena i småbitar. Lägg i en kastrull tillsammans med sockret, vaniljsockret och kanelen. Värm upp under omrörning, tills äpplena blivit mjuka, ca 10-15 minuter.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda med socker och ägg mixen, och vänd sedan i mjölet. Häll ut smeten i smörad och bröad form, och klicka sedan ut äpplet jämt över hela kakan.
  3. Baka i ugnen i ca 25 minuter, eller tills den ser ut att vara klar. Äpplebitarna kommer sjunka ned i smeten, och bidra till en god och saftig kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.