Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka i gjutjärn

 
Äppelkaka i gjutjärn Äppelkaka i gjutjärn
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god och lättlagad kaka så här inför äppelsäsongen!

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten omväxlande med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad stekpanna eller bakform. Stick ner äppelklyftor. Strö över kanel, pärlsocker och gärna mandelspån. Grädda 175º ca 40 min. Kontrollera med en sticka att kakan är torr. Låt svalna innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.