Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kolasås

 
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

På engelska men ändå lätt att förstå. Har aldrig smakat en sååå god äpplekaka. Riv gärna äpplena grovt istället för att skära bitar. Jag tog hälften kardemumma och hälften kanel istället för bara kanel. Inget recept på kolasås med jag gjorde en egen....

Ingredienser

Instruktioner

Directions Preheat oven to 350 degrees. Spray a 12-cup Bundt pan with cooking spray; set aside. Working over a large sheet of parchment paper, sift together flour, cinnamon, baking soda, and salt; gather sifted ingredients into center of sheet; set aside. In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, combine vegetable oil, sugar, and eggs; mix on high speed until lemon yellow. Fold reserved parchment in half lengthwise; with mixer on medium speed, gradually shake in dry ingredients until just incorporated. Add apples and, if desired, nuts, to batter; mix to combine. Add vanilla, mixing until incorporated. Pour batter into prepared pan, and bake until a cake tester inserted in the center comes out clean, 75 to 90 minutes. Remove from oven, and cool slightly on a wire rack. Invert cake onto rack; turn cake right-side up to cool completely on rack, and serve drizzled with caramel sauce

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.