Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kvarg

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ganska mager, ganska fiberrik men framför allt god.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, havregryn och socker. Knäck i äggen. Häll i det smälta smöret och kvargen. Rör till en jämn smet. Skala äpplena och skär dem i bitar. Smörj och bröa en halvstor långpanna. Sprid ut smeten i pannan. Det ska vara ganska tunt, ca 1,5 cm. Blanda pärlsocker och kanel och sprid över kakan. Grädda i 200 grader ca 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 20 juni 2014

    En riktigt god och saftig kaka! Jag tillsatte 3 rivna bittermandlar och det blev riktigt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.