Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med smultäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Äpplen och kardemumma toppad med ett smultäcke. En av mina favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en springform.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggvispet. Tillsätt smör och mjölk och rör smeten slät.
  3. Häll smeten i formen och strö grovrivna äpplen över.
  4. Nyp ihop smuldegen och strössla den på toppen.
  5. Grädda längst ner i ugnen i 175º i 45-50 minuter.
  6. Jag serverar den med kallrörd vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PrimaElv1 9 augusti 2011

    Supergod! Och den blir väldigt snygg också! Använde farinsocker och det blev kanon, ska testa med vanligt strösocker imorgon! Tack för receptet! / Malin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.