Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelknyten

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Äppelknyten med en fyllning av äpplen, äppelmos, mandelmassa och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den kalla mjölken. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt ägget och sockret. Blanda ner cirka 5 dl av vetemjölet och rör snabbt samman till en slät deg.
  2. Klicka ner matfettet i degen och tillsätt resten av vetemjölet. Arbeta samman till en slät och smidig deg.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta, ca 40x40 cm. Sporra degen i fyrkanter, ca 8x8 cm.
  4. Skala, kärna ur och hacka äpplena fint eller riv dem grovt på rivjärn. Blanda ner i äppelmoset. Lägg en klick äppelfyllning mitt på varje fyrkant och riv mandelmassan över. Blanda sockret och kanelen och strö över. Lyft upp hörnen på varje fyrkant och nyp samman hårt över fyllningen.
  5. Lägg bullarna i muffinsformar (mellanstora) och ställ dem att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Vispa upp ägget lätt och pensla de färdigjästa bullarna. Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter.
  7. Blanda samman florsockret och vattnet till en glasyr och ringla över bullarna när de kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.