Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmarängpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Äpple, citron och mandelmassa är en fulländad kombination. Den här äppelpajen behöver ingen vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Koka skivorna mjuka i vatten och socker ca 4 min.
  3. Lägg äppelskivorna i en smord ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Strössla över citronskal.
  4. Blanda mandelmassan med vattnet och fördela över äpplena.
  5. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Bre det över äpplena. Grädda i ugnen tills marängen har fått färg, 5–10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.