Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmarmelad - diabetiker

 
Skriv ut

Lättsötad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar eller finfördela fruktköttet i en matberedare. Lägg frukten i en kastrull med 1-2 dl vatten beroende på hur saftiga äpplena är. Krydda med kanel och koka sedan massan i ca 20 minuter. Mindre koktid om äppelbitarna skurits mycket små och känns genomkokta och mjuka.
  2. Tillsätt Hermesetas Lättströ under omrörning mot slutet av koktiden. Mindre mängd Lättströ om äpplena är söta. Sötningsmedel löser sig snabbt, därför behöver det inte koka med hela tiden.
  3. Avsmaka sötman. Blanda fruktpektinet med lite av Hermesetas Lättströ och lite av vätskan från marmeladen i en kopp.
  4. Rör om ordentligt så att fruktpektinet löser sig och häll sedan ner blandningen i marmeladen. Koka 1 minut under ordentlig omrörning.
  5. Ta kastrullen av plattan, rör ut Natriumbensoatet med lite av marmeladen i en kopp. Häll ner i kastrullen och rör om. Häll upp marmeladen i väl rengjord burk och stäng med lock. Förvaras svalt.
  6. Om man utesluter kanel och i stället tillsätter ett par matskedar färskpressad citronsaft blir marmeladen ljusare och syrligare i smaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.