Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmazarin

 
Skriv ut

Ljuvligt gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader
  2. Blanda samman mjöl och socker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt äggen och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 1 timme.
  3. Smörj en pajform och tryck ut degen i den. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.
  4. Rör matfettet smidigt. Tillsätt riven mandelmassa och äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Tillsätt rivet citronskal och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
  5. Fördela mandelsmeten i det förgräddade pajskalet.
  6. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg klyftorna ovanpå mandelsmeten.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills den har fin färg och känns torr. Låt kakan svalna.
  8. Sikta över florsocker strax innan kakan ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.