Blanda samman mjöl och socker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt äggen och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 1 timme.
Smörj en pajform och tryck ut degen i den. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.
Rör matfettet smidigt. Tillsätt riven mandelmassa och äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Tillsätt rivet citronskal och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
Fördela mandelsmeten i det förgräddade pajskalet.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg klyftorna ovanpå mandelsmeten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills den har fin färg och känns torr. Låt kakan svalna.
Sikta över florsocker strax innan kakan ska serveras.