En smaskig äppelkaka med en " touche " av lime och kanel som är perfekt att frysa.
Instruktioner
- Hacka ihop smör, socker och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila ca 20 minuter. Klä en liten långpanna 25x40 cm med degen och förgrädda i 175 grader i ca 5 minuter.
- Blanda rumsvarmt smör med riven mandelmassa, limeskal, kanel och ägg.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Skala, kärna ur och klyfta äpplen och skär i tunna skivor. Häll smeten i pajskalet och lägg äppelskivorna i smeten.
- Grädda i 175 grader, 20-25 minuter, och bred på glasyren när kakan svalnat. Skär i rutor eller servera hel som en paj. Servera med vaniljvisp eller glass.
Publicerat den
11 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har precis börjat göra denna härliga långpanna men jag saknar hur mycket vetemjöl bakpulvret ska blandas i? Jag får inprovisera och se hur det blir, tror inte att det ska vara så mycket som till själva botten i alla fall!
Ursäkta ska ändra det bakpulvret ska vara med botten. Tack för att du uppmärksammade det :)