Detta mos är hela familjens favorit. Min farmor gjorde det när jag var liten. Blir så fast att man kan ha det i muffins eller rulltårta om man vill.
Instruktioner
- Skala, kärna ur och skär äpplena. Inte för små bitar. Lägg dem i vattnet utblandat med citronsyran.
- Sätt kastrullen på spisen och koka upp, tillsätt vaniljsocker och strösocker och rör sakta medan sockret löser sig och äpplena kokar upp igen.
- Låt sedan sjuda under lock tills önskad fasthet uppnåtts. Rör då och då i kastrullen.
- Denna lilla sats brukar ta ungefär 1/2 timme att få lagom fast.
Satsen går fint att dubblera.
- Vi använder inte konserveringsmedel utan brukar frysa moset i urtvättade mjölkkartonger.
- Vill du spara moset som konserv tillsätt t. ex Atamon.Följ anvisningarna på förpackningen.
Blir ca 9 dl mos.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har idag kokat äpplemoset och det blev värt en 4:a på stjärnskalan
Gjorde moset nu i helgen. Det blev fin smak av vaniljsockret. Räknar nog in det som ett lättsötat mos, gott att ha på t ex havregrynsgröten. Är sparat och kommer göras fler gånger. Tack!