Detta recept är mycket gammalt och kommer från min mammas moster Signe, som tjänade som piga i närheten av Perstorp i Skåne i början av 1920-talet, där hon fick detta recept. Jag har modifierat det lite, eftersom vi numera kan frysa in äppelmos etc och därför inte behöver lika mycket socker som förr.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Bra och enkelt! Kanon!
Hej! Jag ville bara tacka för att du delade med dig av ett jättegott recept på Äppelmos. Supergott. Jag blev alldeles lycklig när jag hade gjort tillagat det och smakat på Äppelmoset. TACK!
2 dl vatten?
Ja, Ceciliakarin, det räcker med 2dl vatten!
Ett jättebra recept, kanon👍
God mos,lagom söt,enkel att göra. Tillsatte ca 1tsk kardemumma och tog några varv med handmixern till lagom konsistens för min smak.5 stjärnor!