Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Signes äppelmos

(6 kommentarer)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta recept är mycket gammalt och kommer från min mammas moster Signe, som tjänade som piga i närheten av Perstorp i Skåne i början av 1920-talet, där hon fick detta recept. Jag har modifierat det lite, eftersom vi numera kan frysa in äppelmos etc och därför inte behöver lika mycket socker som förr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Använd gärna en vass tesked för att kärna ur dem enkelt. Dela äpplena i mindre delar.
  2. Koka upp vatten och socker och koka tills sockret smält.
  3. Häll i äppelbitarna och låt koka långsamt under lock tills de är helt söndermosade. Detta tar ungefär 1 timme. Eventuellt kan du behöva stöta försiktigt med en potatisstöt mot slutet av kokningen. Blanda bara inte in för mycket luft i moset.
  4. Häll upp i plastbyttor, låt svalna och frys in för att njuta av dem under vintern.
  5. Tips! Nylagat äppelmos på smörgås är väldigt gott istället för marmelad.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • HannasKokbok 10 september 2009

    Bra och enkelt! Kanon!

  • enjoylife 3 januari 2010

    Hej! Jag ville bara tacka för att du delade med dig av ett jättegott recept på Äppelmos. Supergott. Jag blev alldeles lycklig när jag hade gjort tillagat det och smakat på Äppelmoset. TACK!

  • ceciliakarin 23 augusti 2011

    2 dl vatten?

  • SprAlice 24 augusti 2011

    Ja, Ceciliakarin, det räcker med 2dl vatten!

  • jossan8 17 augusti 2013

    Ett jättebra recept, kanon👍

  • lapp 26 september 2014

    God mos,lagom söt,enkel att göra. Tillsatte ca 1tsk kardemumma och tog några varv med handmixern till lagom konsistens för min smak.5 stjärnor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.